11 Ağustos 2020

Yeni bir güne yeni bir bilince uyandıran yüce Allah'a şükürler olsun

 11 Ağustos 2020 05:50 Ankara


Yeni bir güne, yeni bir bilince uyandıran yüce Allah'a şükürler olsun

Yeni bir gün yeni bir sabah, güneş doğmaya ve güzel gezegenimizi aydınlatmaya hazırlanıyor. Henüz insanların hayvanların ve bitkilerin bir çoğu uyanmadı. Sabahın bu erken saatinde insanların bir kısmı derin uykuda, bir kısmı rüya görüyordur. 

Bu yazımın konusu uyanmak. Ancak birçoğunuzun bildiği anlamda uykudan uyanmak değil. Gerçeğe, hakikate uyanmaktan bahsedeceğim. Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed' in bir hadisinde dediği gibi "insanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar". Neden ölünce uyanıyoruz. Çünkü sonsuz ve sınırsız olan ruhumuz, sonlu ve sınırlı olan bedenini terk edince gerçek özgürlüğüne kavuşuyor. İnsan ruhu bu sonlu ve sınırlı bedende dünya işleri ile meşgul iken göreceli (izafi) bir hayat yaşar. Ruh bedeni terk ettiği zaman Allah'ın rahmetine kavuşur. Tabi ki ruh bedeni terk edince neler olur? Bu konuyu ayrı bir yazımda açıklamaya çalışacağım.

Ruh bir bedende yaşarken de gerçeğin farkında olabilir mi? Hakikat bilincinde olabilir mi? Elbette olabilir. Burada bahsettiğimiz hakikat; Allah'ın hakikati, yaradılışın, doğumun, ölümün ve yeniden doğumun hakikatidir. Peygamberler, nebiler, veliler, mürşitler vb varlıklar işte bu hakikatin bilincine ermiş insan-ı kamillerdir. Onlar ruhumuzu, gönlümüzü ve yolumuzu aydınlatan varlıklardır.

Uykudan uyanmak nasıl olur? Cehaletin karanlığından kurtulup, ilahi bilgilerin aydınlığına uyanmak için; insan her an ve her yerde yüce Allah'ı tefekkür ve zikir etmelidir. O'nun yüceliğini, ezeli ve ebedi oluşunu, yaratıcı ve yok edici sıfatlarını, ve daha birçok sıfatlarını tefekkür etmelidir. Bunun için Esma-ül Hüsna-Allah'ın 99 İsmini öğrenmeli, anlamalı ve tefekkür etmelidir. Allah'ı ve yarattığı alemleri ve tüm mevcudatı sürekli tefekkür eden insan zamanla Allah'ın, yaratılışın ve hayatın farkındalığına varacak ve daha yüksek bilinç boyutlarına yükselecektir. 

Uykuda olan insan, fizik bedeninin farkındalığını yaşar. Doğar, büyür, okula gider ve meslek sahibi olur, evlenir çoluk çocuk sahibi olur, çalışır didinir ve sonunda ölür. Hepsi bu kadar. Uyanmış olan insan, sonsuzluğun ve sınırsızlığın farkında ve bilincindedir. O hayatı daha bilinçli yaşar. Yaratılanları yaradandan ötürü sever. Sonsuz sevgi ve hoşgörü içindedir. Hayata ve evrene karşı borçlu olduğunun bilincinde, hayatı ve evreni dönüştürmeye ve ilerletmeye çalışır. Bedeninin ötesinde daha üst boyutların farkındadır. Ölmeden önce ölmeyi yaşar. 

Allah'ım daha üst bilinç boyutlarına erişmemizi nasip et. Amin.


Kaynak: 

1. Evrensel Üstad Muzaffer Kına
2. Prof.Dr.Hüseyin Uysal
3. Maharishi Mahesh Yogi
4. Swami Muktananda
5. Sadhguru
6. Dağarcığımda biriken bilgiler 



Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...