29 Ekim 2020

Emperyalist devletlerin haince planı

 29 Ekim 2020 Ankara

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlu olsun. Ebedi liderimiz M. Kemal Atatürk "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek sizsiniz" diyerek gençlere büyük bir sorumluluk vermiştir.  

Emperyalist devletlerin 100 yıl önceki tek amacı; Osmanlı Devletini yıkmak ve Türkleri Anadolu topraklarından sürüp çıkarmaktı. Türkleri Anadolu'dan sürüp çıkaramaz iseler bile Türkleri esaret altına almaktı amaçları. İstanbul'u Emperyalistler bu amaçlarından vazgeçmiş değillerdir. Yüz yıl önce Türk milletinden yedikleri tokadın acısını çıkarmak ve emellerini adım adım gerçekleştirmek için çalışıyorlar.

Çanakkale Savaşı'nda Osmanlı Devleti İngiltere ve Fransa ile savaştı. Ancak sadece bunlarla değil İngiltere'nin sömürgeleri Avustralya ve Yeni Zelanda orduları ve Fransa'nın bazı Afrika sömürgeleriyle savaşıldı. Çanakkale Savaşı 1915 yılında başladı ve bir yıl sürdü. Savaştaki tek müttefikimiz Almanya idi. 

İstanbul'un İşgali, Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletleri arasında imzalanan Mondros Mütarekesi ile Birinci Dünya Savaşı'nın bu ülkeler arasında sona erdiğinin ilan edilmesinin ardından gerçekleşmiştir. Osmanlı başkenti İstanbul, önce 13 Kasım 1918, sonra 16 Mart 1920'de olmak üzere iki kez işgal edildi. 

İngiltere liderliğindeki işgal güçleri Fransa ve İtalya Anadolu'yu parsel parsel işgal ettiler. Büyük komutan Mustafa Kemal'in liderliğinde Türk milleti kenetlendi, şahlandı adeta küllerinden yeniden doğdu. 1919 ve 1922 yılları arasında verdiği kurtuluş mücadelesi sonunda Türk milleti 29 Ekim 1923 yılında yeni devleti Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurdu. Büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk "En büyük eserim Türkiye Cumhuriyetidir" demiştir. Türkiye Cumhuriyetinin aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür vatandaşları Cumhuriyetimizi yüceltecek ve ilelebet yaşatacaklardır.

Emperyalistler; Türklerin ve Türk Devletinin sürekli olarak zayıf anını kollamaktadırlar. Onların devletimize ve milletimize saldırıları hiç bitmemiş ve bitmeyecektir. Bu onların hiç vazgeçmeyecekleri bir hedeftir. 

1954 yılında çok partili hayata geçip Demokrasiyi güçlendirmeye çalıştığımız dönemden itibaren emperyalistlerin ülkemizin önünü kesmek ve bizi diz çöktürmek için yaptığı saldırılar darbeler ve darbe girişimleri, siyasi ve ekonomik ayak oyunları devam ede gelmiştir ve bundan sonrada devam edecektir.

Amaçları bellidir. Türkiye' lileri bölmek ve parçalamak ve Türk Devletini yıkmaktır. Amaçları Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılını ağız tadıyla kutlamamızı engellemektir. Onların bu amaçlarını hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamamız lazımdır.

Son günlerde emperyalistleri yeni ve haince bir plan kurduğunu anlıyoruz. Bu sefer hedef İslam ve Müslümanlardır. Avrupa'da yükselen İslam'ın önünü kesmek ve hem dini hem de siyasi iktidarlarını korumak istiyorlar. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un başlatığı İslam karşıtı hareketle hedeflenen; İslamı değersizleştirmek ve Dünya'daki Müslüman devletler arasında geliştirilmeye çalışılan iş birliği ve güç birliğini zayıflatıp sonunda yıkmaktır. Emperyalistler yeni bir Haçlı hareketi başlatmışlardır. Şu anda bu Haçlı hareketinin bayraktarlığını Macron yapmaktadır. Yakında diğer Avrupa ülkeleri buna dahil olacaklardır. Müslüman ülkeler içinde en jeopolitik öneme sahip ülke Türkiye'dir. Onun için sürekli Türkiye'ye saldırıyorlar. Türkiye'nin Dünya'daki özellikle Afrika'daki Müslüman ülkelerle olan iyi ilişkileri Avrupa' lı Devletleri ve ABD'yi endişelendirmektedir. ABD'nin Türkiye'de ve Dünya'da teşkilatlanmış FETÖ eliyle devletimizi yıkmaya yönelik 15 Temmuz darbe girişimi boşuna değildir. TC Devletini yıkarak Türkleri esaret altına alma planlarının son halkasıdır 15 Temmuz tarihi.

Özetle; emperyalistler hiç bir zaman o hain emellerinden vazgeçmeyeceklerdir. Bize düşen uyan olmak, birlik olmak, güçlü olmaktır. Üçüncü bin yıllık dönem Türklerin olacaktır inşAllah. 

Selam ve saygılarımla

[Galip Turpan]

Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...