16 Temmuz 2020

Hiç düşündünüz mü-01?

16 Temmuz 2020
Ankara



Hiç düşündünüz mü, acaba neden Kur’an-I Kerim’de birçok ayette “Biz” diye çoğul şahıs kullanılır? Aşağıdaki ayetlerde olduğu gibi çoğul şahıslar Allah’ın sözlerini Hz. Muhammet vasıtasıyla tebliğ ederler.

“Bunlar işte Rablerinden bir hidayet üzerindedir ve bunlar işte o murada eren kurtulmuşlardır. Küfre sapanlara gelince, onları uyarsan da uyarmasan da onlarca aynıdır. İman etmezler. Allah kalplerini ve kulaklarını mühürlemiş, gözlerine de perde inmiştir. Bunların hakkı pek büyük azaptır.”
[Bakara 2/5,6,7]

“Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratmış olan Rabbinize kulluk ve ibadet ediniz ki, gerçek korunanlardan olasınız”
[Bakara 2/21]

“Eğer kulumuza parça parça indirdiğimiz Kur’an’dan şüphe ediyorsanız, haydi onun gibisinden bir sure meydana getirin ve Allah’tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın, eğer iddianızda doğru iseniz” [Bakara 2/23)

Yukarıdaki ayetlerde görüleceği üzere, Allah konuşmuyor, O’nun dışındaki varlıklar konuşuyor ve Kitabı okuyan kişiye hitap ediyorlar. Bu durum çok uzun yıllar benim aklımı meşgul etmiş ve cevabını bulamamıştım.

Bu sorunun cevabını Evrensel Üstat Muzaffer Kına “O’nun Sırları” kitabında şöyle veriyor. Melekler aleminde bulunan yüksek seviyeli melekler, Melek-üt A’la, Allah’ın  izni ve O’nun kanunlarına uygun olarak alemleri yaratmışlardır. İşte bu Melek-üt A’la Allah adına ve Hz. Muhammet vasıtasıyla Kur’an-ı Kerimi indirmişlerdir.

Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...