12 Temmuz 2020

Akıllı Telefonlar ve Sosyal Medya

12 Temmuz 2020, 18:18
Ankara



Akıllı telefonlar ve sosyal medya sayesinde herkes yazar oldu. Bende bu kervana katıldım. Öğrendiklerimi ve düşüncelerimi okuyucularım ve izleyicilerim ile paylaşıyorum.
Akıllı telefonlar ve sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri, bilgiye olan açlığımızı bu araçlarla doyuruyoruz. Bendeniz, akıllı telefona bağımlılığı çok kötü olarak değerlendirmiyorum. İnsanlık daha önce hiç olmadığı kadar, bilgiye çok hızla erişebiliyor. İnternet'in bilgi okyanusundaki her türlü bilgi saniyeler içinde avuç içindeki ekrana geliyor.
Ancak bunun olumsuz tarafı da var tabi ki. İnternet'te iyi bilgi olduğu kadar kötü bilgide var. Burada kişiye elindeki aracı doğru ve hayırlı işler için kullanmak düşüyor. Araştıran kişi mevlasını da bulur belasını da. Araştıran kişi edindiği bilgilerle yücelere çıkabileceği gibi aşağıların aşağısına da inebilir.
Kişi önce hangi yolda yürüyeceğini belirlemelidir. Doğru yolda mı, yanlış yolda mı? Doğru yolun, yanlış yolun ne olduğu Kur’an-ı Kerim’de Hz. Muhammet (sav) vasıtasıyla yüce Allah tarafından insanlara tebliğ edilmiştir. Doğru ve eğrinin ne olduğunu bilirseniz, o zaman internet'te istediğiniz bilgiye erişebilirsiniz.
Allah’ın zatı, sıfatları, öğütleri ve yasakları, yarattığı alemler ve her çeşit cansız ve canlı varlık, melekler, cinler, kitapları ve peygamberleri, ruh, hayat, doğum ve ölüm, yeniden doğum vb her türlü bilgi internet'te var. Siz yeter ki araştırmayı bilin.
Hakikate giden yola girenler, sonunda O’na erişirler. Hepinize iyi yolculuklar dilerim.

Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...