28 Ağustos 2019

Yaşamın Yedi Spiritüel Yasası

28 Ağustos 2019
Ankara, 10:21

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

"Başarının Yedi Spiritüel Yasası" kitabını yazan sevgili hocam Dr. Deepak Chopra sana çok teşekkür ediyorum. Kitabının daha çok insana ulaşması için kitabının isminin başına "başarı" kelimesini eklediğini biliyorum. Zaten kitabının ilk bölümünde "Yaşamın Yedi Spiritüel Yasası" adını kullanıyorsun.

Düşüncelerinin yazılarının daha çok insana ulaşmasını istediğini bilerek kitabından alıntı yaparak ben de okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Yaşamın Yedi Spiritüel Yasası

1. Saf Potansiyel (içsel güç) Yasası: Evrendeki varoluşun kaynağı saf bilinçtir. Saf Potansiyel, doğmayı bekleyen sınırsız gücü dünyaya getirmenin yollarını arar. Gerçek benliğimizin (Özümüz) saf yaratıcı bir güç olduğunu anladığımızda, evrendeki her şeyi tezahür ettiren, ortaya çıkaran, yaratan güçle birleşiriz.

2. Alma-Verme Yasası: Evren dinamik bir değişim içindedir. Almak ve vermek evrendeki enerji akışının iki farklı yüzüdür. Su yüksek bir yerden aşağı akarak potansiyel enerjisini dinamik (hareket) enerjisine dönüştürür. Hareket enerjisi elektrik türbinini döndürerek elektrik enerjisine dönüşür. Elektrik enerjisi motoru döndürür yine hareket enerjisine dönüşür. Bu dönüşüm sürer gider. Alış-veriş süreklidir. Aradığımız şeye ne kadar çok kendimizi verirsek, hayatımızda ve evrende dolaşan bolluk ve bereketi o kadar çok artırırız.

3. Sebep-Sonuç (Karma) Yasası: Her eylem bir şekilde kendine geri dönen benzer bir enerji gücü yaratır. Türkçe'de bir söz vardır. "Ne ekersen onu biçersin" Bu söz sebep-sonuç yasasını özetler. Buğday ekersen, buğday biçersin. Arpa değil. Bu gün yaşadıklarımız, geçmişteki (şimdiki ve eski yaşamlarımızdaki) düşünce ve eylemlerimizin sonucudur. Kendi kaderimizi kendimiz yazarız. Başkalarına mutluluk ve başarı getirecek eylemleri seçtiğimizde, kendi mutluluk ve başarımızı yaratırız.

4. En Az Çaba Yasası: Evren (doğa) çabasız ve kolaylıkla çalışır. Zorlamadan, ahenkle ve sevgiyle. Ahenk, sevgi ve neşenin getirdiği doğal güçlerden faydalandığımızda, çabasız ve kolaylıkla mutlu, başarılı bir hayat ve iyi bir gelecek yaratırız. Şöyle bir düşününün. Bir problemi (matematik, fizik, kişisel veya ailevi vb.) çözemeyip, kendinizi zorladıkça, üstüne üstüne gittikçe problem çözülmez hale gelir. Çözümü kendi haline bıraktığımızda, çözüm kalbimize doğar ve problemi çözeriz.

5. Niyet ve Arzu Yasası: Her niyet ve arzunun özünde onu gerçekleştirebilecek bir mekanizma vardır. Niyet ve arzunun alanında sonsuz bir düzenleme gücü vardır. Öz'ünüzün (ilahi varlığın) verimli toprağına bir niyet ektiğinizde, bu sonsuz düzenleme gücü sizin için çalışmaya başlar.

6. Zihinsel Bağımsızlık Yasası: Zihinsel bağımsızlıkta belirsizliğin bilgeliği yatar. Belirsizliğin bilgeliğinde ise özgürleşme yatar. Gerçek özgürlüğü istiyorsanız sahip olduklarınıza karşı bağımsız kalmanız onları terk edebilmeniz gerekir. Geçmişimizden, bilinenden ve geçmiş koşullanmaların esaretinden... bilinmeyene, sonsuz olanaklar alanına adım atmaya istekli olduğumuzda kendimizi evrenin dansının müziğini yöneten yaratıcı zekaya teslim ederiz.

7. Hayatın Amacı (Dharma) Yasası: Her insanın yaşamının bir amacı vardır. Başkalarıyla paylaşmak için eşsiz bir hediyesi ve özel bir yeteneği vardır. Bu eşsiz yetenek başkalarına hizmet etmek için kullanıldığında, kendi Özümüzün coşkusunu ve sevincini deneyimleriz. Bu da tüm amaçların amacı, nihai amaçtır.

Çok farklı amaçlar için çalıştıktan sonra ve biraz da acı çektikten sonra hayat amacımı buldum. Benim hayat amacım meğerse Öz'ümün farkına varıp mutlak hakikatin bilincine ermekmiş. Yaradılışın ve yaşamın bilgisini araştırmak, öğrenmek, gerçekleştirmek ve bu bilgiyi paylaşmakmış.

Sizin de hayat amacınızı bulmanızı ve buna göre yaşamanızı diliyor sevgilerimi sunuyorum.


Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...