26 Ağustos 2019

Nefes Meditasyonu

26 Ağustos 2019
Ankara, 11.36

Güzel bir Ağustos sabahından hepinize selamlar sevgiler

Dünyaya gelirken ilk nefesimizi alıyoruz ve hayatımız boyunca nefes alış verişimiz hiç durmuyor, aksamıyor. Ne zamana kadar? Son nefesimizi verip bedenimizi terk ettiğimizde nefes alış verişimiz sona eriyor.

Hayatın canlılığın en temel ve vazgeçilmez unsuru olan nefes alış verişimizle hayatımızı istediğimiz gibi şekillendirebiliriz. Nasıl mı? Nefes alış verişle beraber bilincimizi düşüncelerimize odakladığımızda hayat bizim istediğimiz gibi gelişir ve doğal akışına kavuşur.

Bu yazımda size Nefes Meditasyon Tekniğini anlatacağım.

Hayatla olan alış verişimiz aynı nefes alış verişimiz gibidir; doğal, çabasız ve cömert. Günde kaç defa nefes alıp verdiğimizi saymayız. Aynı şekilde özümüzün hayatta kimden, neyi ne kadar alıp verdiğini de bilemeyiz.

Kalbimizde bir tıkanıklık var ise be nefesimizi, nefesimizde ahenk yoksa bu hayatın bize akışını engeller.

Sakin ve sessiz yerde ve rahat bir pozisyonda oturun veya uzanın. Gözlerinizi kapatıp dikkatinizi nefesinize odaklayın. Nefesinizin ritmini kontrol etmeyin, ona müdahale etmeyin. Doğal akışa bırakın.

Hayatta sahip olmak istediğiniz olumlu düşünce enerjilerini düşünün ve bir kağıda yazın (sevgi, huzur, neşe, mutluluk, sağlık, barış, güven, konfor, manevi ve maddi zenginlik vb)

Hayatınızda olmasını istemediğiniz olumsuz düşünce enerjilerini düşünün ve bir kağıda yazın. (sevgisizlik, nefret, kıskançlık, dedikodu, kaygı, endişe, korku, hastalık, kavga, çatışma, eleştiri, fakirlik vb.)

Bu listeyi yazarken olumlu kelimelerin karşısına olumsuz kelimeleri yazın. En çok istediğiniz beş olumlu şey ve bunun karşılığı olan olumsuz beş şey.

Nefes alırken olumlu enerjiyi hayatınıza çekin, nefes verirken onun zıttı olan olumsuz enerjiyi hayatınızdan çıkarıp atın. Bu nefes tekniğini 10-15 dk kadar devam edin. Bitirince hemen gözlerinizi açmayın birkaç dk geçmesini ve kendinize gelmeyi bekleyin. Hazır hissettiğinizde gözlerinizi açın.

İçinizdeki Öz'ünüz ile bir olmanın bilincine ulaşmanız dileğiyle selam ve sevgiler.

Kaynak: Başarının Yedi Spiritüel Yasası Kitabının Eki, Ezgi Sorman

Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...