24 Mayıs 2021

OkuYorum: Kamer Suresi

 24.05.2021 Ankara

Sevgili okurlarımız selam ve sevgilerimi sunuyorum

Bugün size; tevhidikuranmeali.com web sitesinden okuduğum Kamer suresinin 7  ayetini paylaşmak istiyorum. Daha önce bu paylaşımları whatsapp mesaj dağıtım listemdeki dostlara gönderiyordum. Onların fazla zamanını almamak ve dikkatlerini dağıtıp işten alıkoymamak için blog sayfamda paylaşacağım. Ayetlerin zihnimde yarattığı çağrışımları, bana verdiği ilhamları OkuYorum temasıyla yazacağım. 

1- Her zaman hakikatlere yakınlık vardır ve hakikatler her an apaçık ortaya çıkar.

2- Delilleriyle görseler bile, hakikatleri reddedip kendi cehaletlerine dönenler, bunlar eskiden beri söylenen aldatmacalardır, derler.

3- Onlar hakikatleri yalanlarlar ve onlar kendi şahsi çıkarlarına tâbi olurlar ve bütün varlıktaki istikrarlı işleyişi anlayamazlar.

4- Doğrusu, onlara fenalardan vazgeçirtecek hakikatlerin bilgileri sunuldu.

5- Kemalâta ulaşmaları için ilmin incelikleri onlara sunuldu. Fakat açıklamalar, uyarılar onlara fayda vermedi.

6- Artık, hakikatlere davet edenin davetine karşılık vermeyenlerden her zaman uzak dur.

7- Onlar bakışlarıyla dehşet saçan, etrafa yayılmış yağmacılar gibi yalnız kendi çıkarlarına göre hareket ederler.
[Kamer Suresi]

Hakk, hakikat bu kelimeler Kur'an-ı Kerim'de yüzlerce ayette geçen kelimeler. Yüce Allah (c.c) ilahi kitabında biz kullara Hakk yolunda, hakikat yolunda yürümemizi, yaradılışın, doğumun ve ölümün hakikatleri bilmemizi ve anlamamızı öğütlemektedir. Bir ayette söylendiği gibi, "düşünüp tutasınız diye O size öğüt veriyor".

Kendisinin yani özünün farkında olan insan, Yunus'un dediği gibi kendinini bilen insan için hakikatlere her zaman yakınlık vardır. İnsan-ı Kamil için hakikatler ayan beyan ortadadır. O her varlıkta Hakk'ı hakikati görür.

Diğer taraftan Hakk'ı hakikati idrak edemeyen kişi der ki "gözümle görmeden inanmam" Halbuki bu lafı söyleyen kişi bilmiyor ki; görmek için inanmak gerekir. Ayrıca, Kur'an'da bir çok ayette yazılı olduğu gibi, nice bilinmeyen ve görülmeyen hakikatler vardır. Nice bilmediğimiz görmediğimiz alemler, çok yüksek frekansta titreşen varlıklar vardır.

O gaflet uykusundaki kişilere kemalâta ulaşmaları için ilmin incelikleri onlara sunulmasına rağmen,  açıklamalar, örnekler ve uyarılar onlara fayda vermiyor. Onlar hala eski bildikleri gibi düşünüyor, inanıyor ve yaşıyorlar.

Kendini bilenlerden olmamız dileği ile hoş kalın hoşça kalın sevgili gönül dostlarım.

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.

Galip Turpan


Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...