09 Ocak 2021

Süt ve Süt Ürünleri Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Süt ve Süt Ürünleri Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Ankara 9 Ocak 2021

Sevgili kardeşim Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerine olsun.

Bugün sizlerle süt ve süt ürünleri hakkındaki kadim geleneksel tıp hakikatlerini paylaşmak istiyorum.

İnsanların ve memeli hayvanların doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç duyduğu en temel besin süt ve süt ürünleridir.

Bir bebek doğduğunda hemen annesinin memesine yönelir. Bir kuzu doğduğunda hemen annesinin memesine sarılır. Kuzu insan yavrusu gibi annesinin yardımına ihtiyaç duymadan hemen ayağa kalkıp memeye koşar. Bu yüce Allah'ın bebeklere verdiği bir içgüdüdür. İçgüdü deyip geçiyoruz. Peki içgüdü nedir, kaynağı nedir, hakikati nedir? Bu soruların cevabını bulmak için tefekkür etmek, ilim bilmek gerekir. Ben biliyor muyum? Hayır düşünüyorum araştırıyorum. Şimdi aklıma geldi. İster kuzu olsun ister insan yavrusu doğunca memeye yönelmesinin sebebi, memenin sütün kokusudur diyebiliriz. Peki bebek doğar doğmaz kokuları ayırt etmeyi nereden biliyor? Bunun gibi soruları çoğaltabiliriz. Allah ilmimizi artırsın. 

Bugünkü amacımız süt ve süt ürünlerinin faydalarını ve zararlarını araştırmak ve edindiğimiz bilgileri paylaşmaktır.

İnsan yavrusu için 2 yaşına kadar gerekli olan tek besin anne sütüdür. Bu gerçeği her anne bilir. Ancak günümüzde maalesef TV reklamlarına bakıp bazı anneler bebeklerini 2 yaşından önce ek mamalarla beslemeye başlamaktadırlar. 

İnsan yavrusu 2 yaşından sonra midesindeki süt hazım sistemini kaybeder. Artık süt, içindeki mikroplar ve bağırsakta yaşayan faydalı bakteriler yardımıyla sindirilir. İnek sütü dahil bütün hayvanların sütü sağıldıktan hemen sonra ılık ılık içilmelidir. Çünkü süt yeni sağıldığında sindirimi kolaylaştıran bakteriler ve enzimler içerir. 

Antibiyotik tedavisi görenlerde zararlı mikroplarla birlikte bağırsaklardaki faydalı bakterilerde yok edildiği için; süt hazım olmaz, aşırı balgam birikimine, kireçlenmeye ve bunun sonucunda kemik erimesine, karaciğer, dalak ve damarlarda tıkanıklığa, katarakta, safra kesesi ve böbrek taşlarına sebep olur.

Farklı ineklerden sağılarak karıştırılan ve pastörize edilen süt ancak kaynatılarak, ılıdıktan sonra zencefil ve bal katılarak içilebilir. Sütlü tatlıların üzerine serpilen zencefil veya tarçının sütlü tatlının hazmını kolaylaştırdığını hepimiz biliriz.

Süt içecek değildir, yemektir. Bu sebeple sütü küçük yudumlarla, ağızda bekleterek içmek gerekir. Süt içtikten sonra çok hareket etmek, uyumak veya yemek yemek böbrek ve mesane taşlarına sebep olur. (özellikle kan grubu 0 ve A olanlar)

Sütün faydaları

Doğal taze sütü balla içmek rengi güzelleştirir. Kilo aldırır. Fazla kilonuz varsa ballı içmemek gerekiyor demek ki. Ballı süt yaşlı insanları kuru ve soğuk mizacına iyi gelir. Kuruluğu azaltır, soğukluğu dengeler. 

Sütün zararları

Tümör ve kanser, karaciğer, dalak, böbrek ve deri hastalıklarına, bağ ağrısı, kulak çınlaması ve baş dönmesi gibi hastalıklara süt zararlıdır. Bu hastalıklar için sadece deve sütü faydalıdır. Ancak ülkemizde deve sütü üretilmiyor maalesef.

Evde mayalanan doğal yoğurdun faydaları

Karışık ve pastörize sütü kullanmanın en iyi yöntemi yoğurt yapmaktır. Ev yapımı yoğurdunuzu cacık yapın. Cacık ateşi düşürür. Soğan da katılırsa enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir. Kaymağını alıp yoğurdu kaynatarak içmek ishali, hatta kanlı ishali dahi durdurur. Yağlı yoğurt yeni yanıkta, özellikle güneş yanığında ağrıyı dindirir ve kısa zamanda iyileştirir. Yoğurt suyu kanı temizler, karaciğer ve dalaktaki tıkanıklığı açar, böbrek taşlarını eritir ve sarılığa iyi gelir yani karaciğeri temizler. Haricen kullanılan yoğurt suyu yaraları temizler ve kapatır. Çilleri yok eder, uçuğu kısa zamanda iyileştirir. Aç karna yoğurt suyu içmek gazı giderir, bağırsaktaki mikro florayı zenginleştirir. Yoğurt suyu ile yıkanan saçlar parlar ve çabuk uzar.

Peynirin faydaları ve zararları

Peynir yapılırken sütün suyu ayrıldığı süzüldüğü için süt ürünleri içinde sindirimi en zor olandır. Peynir yapılırken süzülen yeşil suyun faydasını telafi etmek için peyniri sebzelerle ve salatayla yemek daha iyidir. Eski hekimler, "peyniri yalnız yemek hastalık verir, cevizle yemek şifa verir" demişler. Raf ömrünü uzatmak için peynirin içine katılan koruyucu maddeler peynirin hazmını çok zorlaştırır. Peynirin fazlası; vücutta kireçlenmeye, böbrek ve mesane taşlarına, damar tıkanıklığına ve kemik erimesine sebep olur. Doğru bildiğimiz yanlışlardan biri budur. Peynir bilindiği gibi kemikleri güçlendirmeyip bilakis zayıflatıyor. 0 grubu kan grubu olanlar küflü peynir yemeleri gerekiyor. Çünkü küflü peynirdeki mikroorganizmalar (faydalı bakteriler) peynirin hazmını kolaylaştırır. Kan grubu "0" olanlar haftada 2-3 defadan fazla ve 30-50 gramdan fazla peynir tüketmemelidir.

Tereyağının faydaları ve zararları

Tereyağ mide ve barsakları rahatlatır, vücudu kuvvetlendirir. Eski zamanlardan beri merhem ve ilaç yapımında kullanılır. Kan grubu "0" veya "B" olan sağlıklı insanlar haftada 3-5 defa tereyağ tüketebilir. Ancak kan grubu "A" ve "AB" olanlar tereyağ hazmetmekte zorlanır. Hazım edilemeyen tereyağ kalıntıları sivilce, çıban, ve damar tıkanıklığına yol açar. Nüfusunun büyük çoğunluğu "A" kan grubu olan Tibet'te halk tereyağını küflendirerek yer. Peynir gibi, tereyağ da küflendikten sonra hazmı kolaylaşır. 

Sağlıklı ve huzurlu günler dileriz. Selam ve sevgiler.

Galip Turpan

Kaynak
1. Gerçek Tıp, Dr. Aidin Salih
2. İnternet


Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...