14 Eylül 2019

Sen Ver ki Sana da Verilsin

14 Eylül 2019
Ankara, 12:00

Alma-verme yasası der ki "sen ver ki sana da verilsin"

Sevgi istiyorsanız sevgi verin. İlgi ve takdir istiyorsanız, çevrenize ilgi ve takdir verin. Hayatınızın bolluk ve bereket içinde geçmesini istiyorsanız, çevrenize bolluk bereket verin. Para istiyorsanız, siz de ihtiyacı olana para verin. İsteklerinize ulaşmanın en kolay yolu başkalarının isteklerine ulaşmasına yardımcı olmaktır.

Bu yasa insanlar için geçerli olduğu gibi; şirketler, toplumlar ve milletler için de geçerlidir. Çalışanlarının hakkını veren işverene fazlasıyla kazanacaktır. Mazlum toplumlara yardım eden milletler bunun karşılığını fazlasıyla alacaklardır. Eğer hayatta güzel şeyler ile ödüllendirilmek istiyorsanız, başkalarına da bu güzellikleri dağıtmalısınız.

Vermenin, başkalarına yardım etmenin, tatlı dil ve güleryüz göstermenin veya onun için dua etmenin düşüncesi bile, onların duygularına dokunma gücüne sahiptir. Bunun nedenini şöyle açıklayabiliriz.
Bedenimiz kendi öz haline indirgendiğinde, enerji ve bilgi evreninde şu anda var olan bir enerji ve bilgi demetidir. Bizler bilinç evreninde şu anda var olan birer bilinç demetiyiz. Ancak "bilinç" enerji ve bilgiden daha fazlasıdır, düşünce gibi dinamik olan enerji ve bilgiyi kapsar. Bu sebeple biz düşünen bir evrende düşünen demetleriyiz. Düşüncenin ise dönüştirme gücü verdır.

Hayat bilincin sonsuz dansıdır. İlahi Yaratıcı Zeka evreni mikrokozmoz ve makrokozmos olarak yaratır. Bu yaratılışta insan bedeni de vardır evrensel beden de. İnsan zihni ve kozmik zihin arasındaki dinamik ve devimsel bir değiş tokuşun ifadesini görürüz

Alma-verme yasasına uygun yaşamanın ve tüm bu dolaşım sürecine başlamanın en iyi yolu, bir kişi ile karşılaştığınızda ona bir şey vermeye karar vermektir. Bu şey maddi değeri olan bir şey olmak zorunda değildir. Bir çiçek, bir iltifat, tatlı dil güleryüz veya bir dua olabilir. Aslında vermenin en güçlü biçimi maddi olmayandır. Yardım etmek, takdir etmek, teşvik etmek, ilgi ve sevgi göstermek verebileceğiniz en değerli hediyedir. ve maddi değerleri paha biçilemez. Birisiyle karşılaştığınızda sessizce ona teşekkürünüzü sunun, mutlu, sağlıklı ve neşeli olmasını dileyin. Bu şekilde vermek en güzelidir.

Aklınızda tutmanı gereken en önemli şey, ne kadar az yada çok paranız olursa olsun, doğuştan zengin olduğunuzdur, çünkü her türlü zenginliğin kaynağı içinizdeki gücünüzdür. Yani neşe, sevgi, mutluluk, huzur, ahenk veya bilgi gibi tüm ihtiyaçların nasıl karşılanacağını bilen bilinçtir farkındalıktır. Bir şeyi ilk olarak kendiniz için değil başkaları için istediğinizde, istedikleriniz kendiliğinden size akacaktır.

"Alan el veren elden daha hayırlıdır. (Hz. Muhammet)

Sevgiyle kalın.


Kaynak: Başarının Yedi Spiritüel Yasası, Chopra, Deepak.

Hiç yorum yok:

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...