04 Haziran 2021

OkuYorum: Tagabün Suresi

4 Haziran 2021, Ankara

Değerli okurlarımız selam ve sevgilerimi sunuyorum

Bugün size; tevhidikuranmeali.com web sitesinden okuduğum Tegabün Suresinin 3  ayetini paylaşmak istiyorum. 

 9- Siz, tüm varlıktaki tek nurun sahibini anladığınızda, her an Tevhid şuurunda olursunuz. İşte, aldanma, aldatma gibi hallerde kalan ise her zaman kaybeder. Kim, Allah’a iman eder ve dosdoğru hakk yolunda çalışanlardan olursa; onların günahları örtülür ve onlar huzur içinde olur ve onların makamlarında akıp giden bir ilim vardır, devamlı o halde kalırlar. İşte büyük kurtuluş budur.

10- Hakikatleri görmemezlikten gelenler ve ayetlerimizi yalanlayanlar; işte onlar yakıp yakıcı hallere sahiptirler, devamlı o hallerde kalırlar ve bulundukları hâl ne kötüdür.

11- Her şeyde yetkili olanın sadece Allah olduğunu anlayanlar ise, cehaletin o sıkıntılı hallerinde kalmazlar. Kim Allah’a inanırsa, onun kalbi hidayet bulur ve bütün her şeydeki ilmin sahibinin Allah olduğunu bilir.

OkuYorum

9.Ayet: Ruhumun asıl sahibi yüce Allah; senden geldiğimi ve yine sana geri döneceğimi BİLiyorum. Senin nurun ruhumu, aklımı ve bedenimi sarıyor. Beni kuşatıyor. Bana can veriyor. "Bir ben (öz) vardır benden içeri" diyen Koca Yunus misali özümde sensin, sözümde sensin, fiilim sensin. Kendim ve çevremdeki tüm varlığın senin nurundan var olduğunu BİLiyorum, ANlıyorum. Bu satırları yazmamı sağlayan bilgisayarım, bu mesajı sana ulaştıran Bloger ve internet de senin nurundandır. Odamı aydınlatan ışık ve o ışığın kaynağı elektrik enerjisi senin nurundandır. Bu şuurla her an Tevhid (birlik) şuurundayım. "La ilahe illallah, muhammedün resullullah"  Seninle BİRlikte olunca huzur içindeyim, ilim kapıları açılıyor yavaş yavaş. Hamdolsun ya Rabbi.

10.Ayet: Ey Allah'ım; senin hakikatlerinin şuurunda olmadığım zamanlarda ikilik içindeydim. Şüphe içindeydim. Münafıktım. Senin varlığına ve birliğine inanıyor, ancak kitapların ve peygamberlerin hakkında ikilikteydim. Kalbim mutmain değildi. Huzur ve barış içinde değildim. Aştım o halleri çok şükür. Beni hidayete kalbimi huzura kavuşturdun.

11.Ayet: Çok şükür kalbim hidayet buldu. İlim kapıları açılıyor. "Elhamdülillahi Rabbil Alemin"

Bu sabah benden bu kadar sevgili okurlar. Gerisi size kalmış

Kendinize (özünüze) iyi bakın, kendinizin (özünüzün) ve tüm varlığın farkında OLun. Allah'a emanet OLun.

Selam ve sevgilerimle

Galip Turpan

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...