19 Aralık 2019

Kutsal Tohum

19 Aralık 2019
Ankara, 12:58


Her insan ruhu gelişimi boyunca yüzlerce hatta binlerce hayat yaşar ve daha birçoğunu da yaşayacaktır. Her hayatında bir şeyler öğrenecektir ve onu bir adım daha ileri götürür. Bilinçsizce karma yaratır ve bunları daha sonraki hayatında kendisi çözer, tecrübe eder ve öğrenir. Bazı ruhlar bunu diğerlerinden daha hızlı yaparlar. Evrende her şeyin özü budur. Gelişim ve ilerleme. Bu sebepsiz yere olmaz. Daha büyük bir planın parçasıdır. Bu kozmik plan; baş yaratıcı veya kaynak denilen bir varlık tarafından tasarlanmıştır.

Baş yaratıcı ile tanrı aynı şey değildir. Birçok tanrı vardır. Her evren için bir tane. Tanrı, yaratıcının bir yönüdür. Tanrı, yaratıcının yarattığı ve yönettiği evrenin idarecisidir. Yaratıcının yaratma gücüne sınır yoktur, sonsuzdur. Peki biz insanlarda yaratıcı mıyız? Cevabım evet, sadece insanlar değil her canlı yaratıcıdır. Her canlı taşıdığı kutsal tohumda yaratılışın bilgisini taşır. Yüce Yaratıcı ışığı yaratmıştır ve daha sonra ışık yoğunlaşarak atomları, atomlar molekülleri, moleküller DNA’yı, DNA dokuları ve organları yaratmaktadır. Yaratım süreci en baştan sona doğru silsile ile devam eder. Bütün bu yaratılış süreci ilahi kozmik plana göre devam etmektedir ve sonsuza kadar devam edecektir.

Her yaratım bir düşünceyle (farkındalıkla) başlar ve farkındalıktan bir evren yaratılır. Bilim insanları buna büyük patlama demektedir. Sadece bizim evrenimiz değil, sayısız diğer evrenlerde böyle oluşmuştur ve hala oluşmaktadır. Siz bu yazıyı okurken dahi yeni büyük patlamalar olmakta ve yeni evrenler yaratılmaktadır.  Tüm evrenler hepsi kozmosu oluşturur. Yaratıcı bulunduğu yerden arada bir kozmosu izleyip yönetmez. Yaratıcı var olan her şeyin içindedir ve yukarıda sözünü ettiğimiz yaratma sürecinin her anını tecrübe eder, yaşar. Mikro kozmostaki ve makro kozmosdaki her varlıkta ne kadar küçük veya ne kadar büyük olursa olsun bilinç vardır. Dolayısıyla her şey yaratıcının bir parçasıdır. Biz O’ndan ayrı değiliz. Yüzlerce yıl önce yaşamış büyük mutasavvuf Hallacı Mansur bu gerçeği şöyle ifade etmiştir. “En-el Hakk, Ben O’yum” ve demiştir ki “O’na döneceğine inanman için O’ndan olduğunu kabul etmek gerekli” Bizim bugün ulaştığımız bilinç düzeyine, yüzyıllarca önce yaşamış dervişler içlerine dönerek, zikirle, tefekkürle ulaşmışlardır. İlahi sırlar insanın Öz’ünde gizlidir.

Her canlı yaratıcıdır. Her canlıda milyarlarca farklılaşmış ve ayrı görevleri olan hücre vardır. Her hücre kendi başına olduğu gibi aynı zamanda diğer hücrelerle de irtibat halindedir ve hepsi bir bütünü (çiçeği, böceği, insanı) oluşturur. Vücudunuzun bir noktasına iğne battığında veya ateş değdiğinde, bu acıyı bütün vücudunuzda hissedersiniz. Bir organınızdaki hastalık iyileşip acınız kesildiğinde sağlık mutluluk hissini bütün vücudunuzda hissedersiniz. Bu makrokozmosda da böyledir. Yaratıcı sürekli olarak sonsuz ve sınırsız biçimlerde, renklerde, kokularda yaratılışın dansını deneyimler. En derin acıları ve en büyük mutlulukları deneyimler. Bizler asla birbirimizden ayrı değiliz. Her canlı tümüyle enerjiden oluşur ve enerji alanları (dalgaları) birbirine bağlıdır. Başka bir insana baktığımızda aslında kendimizi görürüz. Bir Sanskritçe mantrada söylendiği gibi “Onda kendimi, kendimde onu görüyorum”.
[Galip Turpan]

09 Aralık 2019

Gel Gör Beni Aşk Neyledi

9 Aralık 2019
Ankara, 12:19

Ben yürürüm yana yana
Aşk boyadı beni kana
Ne akîlem ne divâne
Gel gör beni aşk neyledi
Gâh eserim yeller gibi
Gâh tozarım yollar gibi
Gâh akarım seller gibi
Gel gör beni aşk neyledi
Akarsularım çağlarım
Dertli ciğerim dağlarım
Şeyhim anuban ağlarım
Gel gör beni aşk neyledi
Ya elim al kaldır beni
Ya vaslına erdir beni
Çok ağlattın güldür beni
Gel gör beni aşk neyledi
Ben yürürüm ilden ile
Şeyh anarım dilden dile
Gurbette halim kim bile
Gel gör beni aşk neyledi
Mecnun oluban yürürüm
O yâri düşte görürüm
Uyanıp melûl olurum
Gel gör beni aşk neyledi
Miskin Yunus bîçâreyim
Baştan ayağa yâreyim
Dost ilinden âvâreyim
Gel gör beni aşk neyledi
Yunus Emre

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...