14 Kasım 2019

Kayıp Kıta Mu Hakkında İlginç Bilgiler

14 Kasım 2019
Ankara, 14:40

Yeniden merhaba sevgili okuyucularım. Yazılarıma bir süre ara vermiştim. Bu süre zarfında Sümerler, Annunakiler, Mayalar, dinler tarihi, kayıp kıtalar Mu ve Atlantis vb. konuları araştırmaya başladım, videolar dinliyorum. Öncelikle bu videoları hazırlayanlara ve faydalandıkları kaynakları yazanlara emekleri için teşekkür etmek istiyorum.

Bende bir taraftan ilgilendiğim konulardaki videoları dinlerken bir taraftan edindiğim bilgileri yazıya dökerek sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazımda kayıp kıta Mu hakkında edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.

M.K. Atatürk, Mu kıtası hakkında araştırma yapmaları için tarihçileri görevlendirmiş ve Tahsin Mayatepek'i, Maya medeniyetinin Mu medeniyeti ile olan ilişkisini araştırması için Meksika'ya göndermiştir. Atatürk, Mu kıtası hakkında beş kitap yazan İngiliz James Churchward'ın kitaplarını Türkiye'ye getirmiş ve tercüme ettirmiştir. Bu tercüme kitaplar önce Türk Dil Kurumu kütüphanesinde muhafaza edilmiş ve daha sonra Anıtkabir müzesine taşınmıştır. Buradan anlıyoruz ki, Atatürk büyük bir lider, komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra büyük bir araştırmacıdır. Atatürk insanın yaratılışını ve insanın ilk yurdunun neresi olduğunu araştırmıştır.

James Churchward Hindistan'da görevli bir İngiliz subayı iken Tibet'li bir rahiple tanışmış ve onun muhafaza ettiği tabletleri görmüştür. Tibet'li rahip bu tabletleri okuyabilmesi için Sanskritçe ve Nagayama dillerini öğrenmesi gerektiğini söylemiştir. Churhward rahipten bu dilleri öğrenir. Sonraki yıllarda Meksika'ya gittiğinde Meksika Müzesinde bulunan 2600 tableti inceler. Tabletlerin birinde denmketedir ki "Kıtamız battı, bizde buraya kaçtık" Bu tabletlerin yaşının C14 testiyle bulunan yaşının 14.000 yıl olduğu ortaya çıkmıştır.

Eski Yunanlı filozof Platon da yazılarında batmış bir kıtadan bahsetmektedir. Hint'lilerin Ramayana destanında, Maya tabletlerinde, Mısır'ın Ölüler Kitabında, Sümer Tabletlerinde, Gılgamış Destanında ve semavi dinlerin Kutsal Kitaplarında Nuh Tufanından bahsedilir. Öyle anlaşılıyor ki Mu kıtasının batması sırasında oluşan tsunami dalgaları Dünya'nın çok büyük bir kısmını kaplamış ve Nuh Tufanı oluşmuştur. Günümüz jeologları da 14.000 yıl önce çok büyük bir jeolojik olay olduğunu söylemektedirler.

Mu Kıtası Pasifik Okyanusunda bulunan Polinezya, Mikronesya gibi takım adaları içine alacak büyük bir bölgeyi kapsamaktadır. Öyle anlaşılıyor ki bu takım adalar Mu kıtasının en yüksek yerleriydi ve şimdi su üstündeler.

Hoşça kalın sevgiyle kalın.

Daha fazla bilgi için: https://www.youtube.com/watch?v=FXxsh3IbJKQ

Kaynak: Cavit Pancar videosu, James Churchward'ın 5 kitabı





BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR

BU YUNUS EMRE DENEN ŞAHIS ARTIK ÇOK OLUYOR (Ömer Sami Ayçiçek. Araştırmacı-Yazar) Bu, Yunus Emre denen şahıs artık çok oluyor! Ben bu veli z...